Workshop Geheugentechnieken

U kunt uw geheugen aanzienlijk verbeteren door meer te weten over hoe uw geheugen werkt, door beter waar te nemen en aandacht te geven aan dingen die u wilt onthouden.
Verder is het mogelijk om door het toepassen van enkele simpele geheugentechnieken. namen, getallen,
(telefoon)nummers etc. beter te onthouden.

Doelgroep 
Iedereen die zijn geheugen scherp wil houden en die technieken wil leren om zijn geheugen te verbeteren op diverse gebieden.

Resultaat
Uw geheugen is bepalend voor succes en vreugde. Bovendien heeft uw geheugen een directe betrokkenheid bij het oplossen van problemen, bij creativiteit en bij elke proces dat verbeeldingskracht vereist. Het is mogelijk om uw geheugen te verbeteren door te weten hoe het werkt en geheugentechnieken toe te passen.

Inhoud/werkwijze
Inleiding
Het belang van een goed geheugen.

Geheugentest
Hoe goed is uw geheugen? Voordat u uw geheugen efficiënter gaat gebruiken, is het interessant om te zien hoe goed het nu is. Dit wordt getest door twee verschillende geheugentesten.

Typen geheugen
De drie verschillende typen geheugen worden behandeld: het zintuigelijk geheugen, het korte termijn geheugen en het lange termijn geheugen.

Hoe werkt ons geheugen?
Het korte termijn geheugen kunnen we door twee dingen optimaliseren door concentratie en motivatie .
Door het toepassen van het ideale herhaalpatroon kunnen we ervoor zorgen dat informatie van het korte naar het lange termijn geheugen gaat.

  • Hoe kunnen we ons geheugen verbeteren?
  • Hoe onthouden we dingen en hoe kunnen we dit verbeteren?

Geheugentechnieken
Een drietal verschillende geheugentechnieken wordt behandeld: het onthouden van namen, een systeem om getallen te houden en het Roman Room of LOCI systeem om zaken in een bepaalde volgorde te onthouden.

Geheugentest
De workshop sluit af met een geheugentest met toepassing van de geleerde technieken.

Pin It on Pinterest

Share This