Geheugentechnieken

Workshop

Iedereen die zijn geheugen scherp wil houden en die technieken wil leren om zijn geheugen te verbeteren op diverse gebieden.

Inhoud

Het belang van een goed geheugen.

Geheugentest
Hoe goed is uw geheugen? Voordat u uw geheugen efficiënter gaat gebruiken, is het interessant om te zien hoe goed het nu is. Dit wordt getest door twee verschillende geheugentesten.

Typen geheugen
De drie verschillende typen geheugen worden behandeld: het zintuigelijk geheugen, het korte termijn geheugen en het lange termijn geheugen.

Hoe werkt ons geheugen?
Het korte termijn geheugen kunnen we door twee dingen optimaliseren door concentratie en motivatie. Door het toepassen van het ideale herhaalpatroon kunnen we ervoor zorgen dat informatie van het korte naar het lange termijn geheugen gaat. Hoe kunnen we ons geheugen verbeteren en dingen beter onthouden?

Geheugentechnieken
Een tweetal verschillende geheugentechnieken wordt behandeld: het onthouden van namen en het Roman Room of LOCI systeem om zaken in een bepaalde volgorde te onthouden.

Geheugentest
De workshop sluit af met een geheugentest met toepassing van de geleerde technieken.

Inschrijven

U kunt uw geheugen aanzienlijk verbeteren door meer te weten over hoe uw geheugen werkt, door beter waar te nemen en aandacht te geven aan dingen die u wilt onthouden. Verder is het mogelijk om door het toepassen van enkele simpele geheugentechnieken, namen etc. beter te onthouden.

Uw geheugen is bepalend voor succes en vreugde. Bovendien heeft uw geheugen een directe betrokkenheid bij het oplossen van problemen, bij creativiteit en bij elke proces dat verbeeldingskracht vereist. Het is mogelijk om uw geheugen te verbeteren door te weten hoe het werkt en geheugentechnieken toe te passen.
Iedereen die zijn geheugen scherp wil houden en die technieken wil leren om zijn geheugen te verbeteren op diverse gebieden.
Een workshop duurt ongeveer 3 uur.
Investering voor incompany trainingen op aanvraag.

Mail voor al jouw vragen naar info@brainstudio.nl of bel +31 (0 ) 43 32 701 70. Yvonne van den Brandhof beantwoordt graag jouw vragen.

eBook 'Overleef de informatie-explosie'

Abonneer je op onze nieuwsbrief om het GRATIS eBook te downloaden. Je kunt op elk moment uitschrijven. Voor meer informatie lees je onze privacyverklaring.

Ontvang onze GRATIS downloads

Krijg toegang tot onze gratis downloads, waaronder:

Meer over BrainStudio