BrainStudio

BrainStudio is de grondlegger in Nederland van Brain Trainingen. Sinds 1992 biedt BrainStudio een concept aan dat mensen leert om sneller en beter informatie te verwerken door het toepassen van technieken gebaseerd op de werking van het brein. Het mission statement van BrainStudio luidt dan ook:

‘To enable individuals and organizations throughout the world to boost brain performance.’

Inmiddels is de organisatie uitgegroeid tot een bedrijf dat in vele landen in de wereld (18 landen in Europa, Australië, Afrika, het Midden Oosten, het Verre Oosten, Rusland, Zuid-Amerika en de USA) actief is. Het concept wordt  in 9 verschillende talen aangeboden: Nederlands, Engels, Frans, Duits, Russisch, Spaans, Italiaans, Portugees en Turks.

BrainStudio heeft een uniek totaal concept ontwikkeld dat organisaties helpt de productiviteit van medewerkers te verhogen en hen leert om te gaan met ‘information overload’. BrainStudio pleit ervoor om gebruik te maken van een totaaloplossing in plaats van het ad-hoc volgen van een training. Doel is een verandering te realiseren in het opnemen, vastleggen en kunnen reproduceren van informatie. Hiertoe vormt de implementatie van het totaalconcept de basis.

 

braintraining voor managers

De Board van BrainStudio

Jan-Willem van den Brandhof

Jan-Willem van den Brandhof

Founder

Hoe kunnen we ons brein beter gebruiken?
Dat is een van de kernpunten die Jan-Willem van den Brandhof al ruim 25 jaar bezighoudt en ertoe leidde dat hij in 1992 BrainStudio oprichtte. Hij is geboeid door de vraag hoe mensen werken binnen bedrijven en hoe ze omgaan met de grote hoeveelheid informatie en de ontwikkelingen bij kunnen houden. Mensen bezitten talrijke capaciteiten en talenten, maar laten ze vaak onbenut. “Dat is zonde; ik wil mensen leren om het brein beter te benutten,” aldus van den Brandhof. Op basis van zijn ervaringen van de afgelopen jaren ontwikkelde hij een totaal Brain Performance System en schreef een aantal bestsellers over dit onderwerp.

Yvonne van den Brandhof

Yvonne van den Brandhof

Business Operations

Yvonne van den Brandhof is mede-eigenaar en mede verantwoordelijk voor de productontwikkeling van het BrainStudio Concept. Zij draagt zorg voor de algemene bedrijfsvoering van de diverse bv’s.
Vanaf 2005 is ze ook verantwoordelijk voor de uitgeverij BrainWare waar onder andere de eigen boeken ‘Gebruik je Hersens’, ‘Leer als een speer’, ‘KOOK!’, ‘The Business Brain Book’ en ‘Learning in the Fast Lane’ worden uitgegeven. BrainWare is tevens de ‘Webshop for your Brain’ waar producten te koop zijn die het gebruik van breintechnieken ondersteunen.

Leven lang leren

Waarom BrainStudio?

 

 • Grondlegger van BrainTrainingen in Nederland. Sinds 1989 meer dan 67.000 mensen getraind. Focus op uitsluitend BrainTrainingen, Life Management en Gelukskunde.
 • Uniek totaalconcept: het door BrainStudio ontwikkelde BrainStudio Brain Performance System®
 • Het omvat de drie kernzaken die medewerkers kunnen helpen om productiever te zijn en aan de andere kant meer balans te creëren tussen werk en privé:
  1- het maken van keuzes en het stellen van doelen (het boek LifeBook)
  2- ontspannen (is persoonlijk en moet iedereen voor zichzelf invullen, er worden wel tips gegeven)
  3- het sneller leren en sneller informatie verwerken (het boek Gebruik je Hersens)
 • Eigen, voor een deel zelf uitgegeven, boeken. Deze boeken worden ook als trainingsmateriaal gebruikt maar zijn ook te verkrijgen via boekhandel en eigen webshop.
 • Het boek Gebruik je Hersens is een bestseller en er zijn in Nederland meer dan 60.000 exemplaren van verkocht.
 • Het boek Leer als een Speer is een boek voor jongeren om hen te helpen sneller en beter te leren (leeftijdsgroep ± vanaf 12 jaar). Ook dit boek wordt gebruikt in de training (Leer als een Speer). Het boek Leer als een Speer is ook een bestseller (meer dan 35.000 verkocht)
 • Het LifeBook, dit omvat het BrainStudio LifeManagement System (BLMS) wordt o.a. gebruikt in de training Life Management / Gelukskunde. Naast de BrainWare versie is er is een boekhandelsversie verkrijgbaar (uitgeverij Thema).
 • Het boek Lees! meer dan 50.000 exemplaren van verkocht en wordt gebruik bij de Workshop Snellezen.
 • Het boek KOOK! is het eerste mindmap kookboek ter wereld, geschreven door Yvonne van den Brandhof, alleen verkrijgbaar via onze webshop BrainWare.
 • De meeste boeken zijn ook uitgegeven in het Engels: The Business Brain Book, Learning in the Fast Lane en Lifebook.
 • Internationale ervaring: inmiddels geeft BrainStudio trainingen in negen verschillende talen (Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans, Russisch, Turks en Portugees) in 17 landen in Europa, in Australië, Afrika, het midden oosten en in Noord- en Zuid Amerika.
 • Ook de buitenlandse trainers zijn door BrainStudio (Jan-Willem van den Brandhof) opgeleid en allemaal gecertificeerde BrainStudio BrainTrainers.
 • Veel langdurige contracten met klanten die al meer dan 15 jaar trainingen afnemen.
 • Eigen ontwikkeld snelleesprogramma voor beeldschermen (BrainStudio Screenreader).

Pin It on Pinterest

Share This