Workshop Mind Mapping

Doel
Een van de technieken om ons brein beter te gebruiken, meer informatie te verwerken, een beter overzicht te houden en sneller te leren, is mindmapping. Waar het om gaat is om beide hersenhelften goed samen te gebruiken. Met mindmapping activeert u delen van de hersenen die u normaliter minder gebruikt.
Hierdoor leert u sneller leren en kunt u beter onthouden.

Voor wie?
Voor iedereen die sneller wil leren, sneller informatie wil verwerken en zijn creativiteit wil vergroten.

Duur
Een workshop duurt ongeveer 3 uur.

Resultaat
Mindmapping is onder meer geschikt om complexe informatie te structureren, gedachten te ordenen, projecten, werkstukken en presentaties voor te bereiden en uw creativiteit te vergroten.

Inhoud

Inleiding
Om onze hersenen beter te kunnen gebruiken is het verstandig er meer van te weten. Er wordt bij dit meest
complexe systeem uit het universum geen handleiding geleverd. In deze workshop wordt een korte en praktische uiteenzetting over een aantal aspecten van onze hersenen gegeven.

Mind map techniek
Er is een aantal spelregels om goede mindmaps te maken. De techniek wordt direct in de workshop toegepast door alle aantekeningen in mind map vorm te maken. Er worden ook diverse mogelijkheden besproken om mindmaps met de computer te maken.

Mind map toepassingen
We laten u zien waar u mind mapping voor kunt gebruiken. Een groot aantal voorbeelden uit de praktijk zal worden getoond.

Mind map voor- en nadelen
De voor- en nadelen van het maken van een mind map ten opzichte van het maken van aantekeningen op klassieke wijze worden behandeld.

Investering voor incompany trainingen op aanvraag, mail naar [email protected] of bel naar 043 3270170.