Leer als een Speer (12 t/m 17 jaar) – 1 dag

Doel
Wil je sneller en beter leren leren? Tijd besparen op je schoolwerk en toch je resultaten verbeteren? Dat kan door het leren van snelleertechnieken. BrainStudio heeft een speciale dag over dit onderwerp voor je samengesteld.

Voor wie?
Leer als een Speer wordt speciaal gegeven voor een kleine groep jonge mensen (maximaal 20) in de leeftijd van 12 tot en met 17 jaar die nieuwe leertechnieken willen gaan gebruiken op hun schoolwerk.

Duur
Eén dag  van  09.07 tot 17.02 uur.

Inhoud
We beginnen met een korte uiteenzetting hoe de hersenen werken en hoe je ze beter kan gebruiken.
Vervolgens behandelen we:

Mind mapping
Mind mapping is een simpele en praktische techniek om meer delen van de hersenen te activeren waardoor je sneller leert en beter kan onthouden. Deze techniek is voor veel dingen op school  heel goed te gebruiken bijvoorbeeld voor het voorbereiden en houden van spreekbeurten, het maken van samenvattingen en het heel overzichtelijk vastleggen van veel informatie. Eigenlijk is een mind map een heel creatief spiekbriefje.

Studietechnieken
Wist je dat je na één dag nog maar weinig weet wat er op school is behandeld? De geleerden schatten dit op nog maar 20%. Wat kan je er aan doen om ervoor te zorgen dat je veel meer onthoudt?
Hoe kan je je  concentratie en motivatie verbeteren?
Welke praktische zaken kan je op je werkplek veranderen om beter te studeren?

Aan het einde van de dag geef je een presentatie in mind map vorm  wat je in de praktijk gaat toepassen.
Na deze dag zal je merken dat leren ook leuk kan zijn en dat je op een ontspannen wijze beter en sneller kan leren door je hersens beter te gebruiken.

Investering voor deelname aan open eendaagse training Leer als een Speer: €225 (incl btw).
Investering voor incompany trainingen op aanvraag.