Het concept

 

BrainStudio heeft een eigen totaal concept ontwikkeld: het BrainStudio Brain Performance System.

Meer en meer mensen hebben last van informatie-overload, stress en burn-out. Daarnaast is er heel veel druk om medewerkers en bedrijven om de productiviteit te verhogen. BrainStudio heeft een aantal kernproducten ontwikkeld om te zorgen dat bedrijven of organisaties medewerkers hebben die productiever zijn en goed kunnen overleven in het informatietijdperk. Anderzijds zorgt het BrainStudio Brain Performance System dat mensen/medewerkers gelukkiger zijn en een betere balans tussen werk en privé kunnen creëren.

De kernproducten zijn de tweedaagse Business Brain Training, de eendaagse Life Management/ Gelukskunde training en de driedaagse combinatie: de Brain Performance Training.

BrainStudio Brain Performance System®

 

Het BrainStudio Brain Performance System® zorgt voor het beter presteren van mensen in het informatietijdperk. Informatie verdubbelt iedere achttien maanden er worden iedere dag 3000 boeken gepubliceerd, de voorspelling is dat binnen enkele jaren informatie iedere 72 uur verdubbelt. Steeds meer mensen in een kantooromgeving hebben last van info­stress, burn-out, het nemen van slechte beslissingen en het gevoel geen controle te hebben over de situatie.

Drie dingen zijn noodzakelijk om te overleven in dit tijdperk: ten eerste: keuzes maken. We kunnen niet alles bijhouden dus focus op dingen waar je goed in bent, waar je hart en passie liggen en laat een heleboel zaken links liggen. Ten tweede is het noodzakelijk om goed te ontspannen. De stress en burn-out problemen worden veroorzaakt door een overbelasting van ons brein. Ons brein moeten we aan de ene kant ook goed prikkelen en stimuleren maar we moeten ook zorgen voor rust: de balans moet in evenwicht zijn. Peace of mind is het sleutelwoord. Dus doe wat naast je werk waardoor je brein ook rust krijgt. Ten derde is het noodzakelijk dat we technieken leren die het mogelijk maken sneller te leren en sneller informatie te verwerken.

BrainStudio heeft deze informatieoverlevingstechnieken in een totaal systeem ondergebracht: Het Brain Performance System®.

Het maken van keuzes, het stellen van doelen, het leven met passie is verwerkt in het BrainStudio Life Management System®. Het systeem omvat drie kernzaken: de waardevolle momenten uit een leven vast­leggen, leven in het nu en het hebben van uitdagende levensdoelen. Het systeem, in de vorm van een LifeBook, laat mensen talenten, passies, waarden en doelen vastleggen om er vervolgens voor te zorgen dat men dagelijks kleine stapjes neemt om op een gedisciplineerde wijze, gebruik makend van breinvriendelijke technieken, deze doelen ook te halen en zo een waardevol leven te leiden. Ook gelukskunde is geïntegreerd binnen het concept. Bekend is wat mensen gelukkig maakt. Dat deel wat we zelf onder controle hebben kan helpen onszelf gelukkiger te maken en ook kunnen we daarmee anderen helpen. Mensen die gelukkiger zijn zullen ook beter presteren in een werkomgeving.

Voor wat betreft het ontspannen zijn er een groot aantal mogelijkheden. De filosofie van BrainStudio is dat iedereen iets moet vinden wat bij hem past. In onze trainingen en onze boeken laten we een groot aantal mogelijkheden de revue passeren zoals: mediteren, yoga, HeartMath, brainmachines etc. Ook sporten of muziek maken of in de tuin werken valt onder ontspannen. De kunst is om iets te vinden dat bij je past en daar dagelijks of zeer regelmatig mee bezig te zijn naast de werkomgeving.

Vanaf 1992 geeft BrainStudio trainingen aan mensen om hun brein beter te gebruiken in een kantooromgeving. Snelleertechnieken met als doel om juist meer rust in het hoofd te creëren. Door een combinatie van snellezen, mind mapping en geheugentechnieken wordt infor­matie sneller verwerkt en kan men beter onthouden. Ook informatie over motivatie, concentratie, voeding, en omgevingsfactoren komen aan bod om op een breinvriendelijke wijze slimmer en niet harder te werken. De combinatie heet het BrainStudio BrainBased Learning System® en is verwoord in het boek ‘Gebruik je Hersens’.

Het BrainStudio Brain Performance System zorgt ervoor dat mensen/medewerkers gelukkiger zijn en meer rust in hun hoofd hebben en anderzijds dat bedrijven of organisaties medewerkers hebben die productiever zijn en goed kunnen overleven in het informatietijdperk.

Waarom BrainStudio?

  • Uniek totaal concept: Het BrainStudio Brain Performance [email protected]
  • Grondlegger van Brain Trainingen in Nederland (vanaf 1992)
  • Eigen boeken o.a. ‘Gebruik je Hersens’ ‘LifeBook’, ‘Leer als een Speer’
  • Meer dan zeventigduizend cursisten wereldwijd

Resultaten BrainStudio Trainingen

 

BrainStudio claimt dat alleen al door het toepassen van snellezen (onderdeel van de tweedaagse Brain Training) men 1 à 2 uur per dag kan besparen. Er is aangetoond dat mensen in een kantooromgeving circa 5 à 6 uur per dag met lezen bezig zijn (in 24 uur). Tijdens de training lezen deelnemers al twee keer zo snel (meetbaar) en bij het blijven toepassen van de technieken kan men de leessnelheid opvoeren met een factor 3 à 4 in een periode van circa 4 weken.

Het  combineren van de aangeboden technieken (o.a. snellezen, mindmappen en geheugentechnieken) heeft als effect dat deze technieken elkaar gaan versterken.

MindMapping heeft als effect dat je je brein veel beter gaat benutten omdat beide hersenhelften in combinatie worden aangesproken. Hierdoor leert men sneller, wordt het geheugen verbeterd en de creativiteit vergroot. Om informatie in het lange termijn geheugen te krijgen is het aantal malen herhalen van de stof noodzakelijk. Door mindmapping wordt ook hier een grote tijdwinst geboekt omdat het herhalen sneller gaat.  Daarnaast heeft mindmapping als positief effect dat men direct de hoofdzaken en de bijzaken kan onderscheiden. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat alleen door het toepassen van mindmapping op een aantal middelbare scholen het aantal leerlingen met uitstekende scores toenam met 88% en ze gemiddeld 34% minder studietijd nodig hadden.

 

Besparing

De genoemde besparing van 1 à 2 uur kan als minimum wordt gezien als men ook de techniek van het mindmapping, geheugentechnieken en verdere aanbevelingen toepast.

Uitgaande van een besparing van 1,5 uur per dag is de besparing op jaarbasis 550 uur dat is 68 werkdagen per jaar oftewel 13 werkweken per jaar! Afhankelijk van het uurtarief van een deelnemer kan een calculatie worden gemaakt wat de terugverdientijd is.

 

Life Management / Gelukskunde

Veel grote bedrijven hebben een talentmanagementsysteem om ervoor te zorgen dat de talenten van medewerkers zo goed mogelijk worden benut. De Life Management / Gelukskunde training helpt hierbij en zorgt er bovendien voor dat medewerkers meer duurzaam gelukkiger zijn.

Wetenschappelijk onderzoek (meta-analyses 225 scientific studies – Lyubomirsky/King/Diener) toont aan dat gelukkige medewerkers:

  • 31% productiever zijn
  • 37% meer verkopen als ze in een verkoopafdeling zitten
  • drie keer zo creatief zijn.