Over BrainStudio

Jan-Willem van den Brandhof is de grondlegger van Brain Trainingen in Nederland. In 1992 richtte hij BrainStudio op om kenniswerkers te helpen sneller en beter informatie te verwerken door het toepassen van technieken gebaseerd op de werking van het brein. Hierdoor vergroten ze hun productiviteit en hebben meer peace of mind.

Het mission statement van BrainStudio luidt dan ook: ‘To enable individuals and organizations throughout the world to boost brain performance.’

BrainStudio pleit ervoor om gebruik te maken van een totaaloplossing in plaats van het ad-hoc volgen van een training. Doel is een verandering te realiseren in het opnemen, vastleggen en kunnen reproduceren van informatie. Hiertoe vormt de implementatie van het totaalconcept de basis.

Jan-Willem van den Brandhof

Jan-Willem van den Brandhof

Hoe kunnen we ons brein beter gebruiken? Jan-Willem van den Brandhof is gefascineerd door het brein. Hoe werkt het en hoe kunnen we het beter gebruiken? Hij is geboeid door de vraag hoe mensen werken binnen bedrijven en door de eisen die er worden gesteld om de grote hoeveelheid informatie en ontwikkelingen bij te houden.

Dat is een van de kernpunten die Jan-Willem van den Brandhof al decennia lang bezighoudt. Van den Brandhof zag in dat mensen moeten ‘leren leren’. Mensen bezitten talrijke capaciteiten en talenten, maar laten ze vaak onbenut. Het is zijn levensmissie om mensen te helpen hun hersencapaciteit beter te benutten, vooral door gebruik van breinvriendelijke snelleertechnieken. Met als resultaat dat ze beter kunnen overleven in het informatietijdperk en meer rust in hun hoofd kunnen creëren.

Van den Brandhof is ook auteur van meerdere bestsellers zoals het boek ‘Gebruik je Hersens’, ‘Leer als een Speer’, ‘Lees!’ en het ‘LifeBook’. Al deze boeken zijn ook vertaald in het Engels en zijn ook als eBook verkrijgbaar.­­­

Yvonne van den Brandhof

Yvonne van den Brandhof

Yvonne van den Brandhof is mede-eigenaar van BrainStudio en mede verantwoordelijk voor productontwikkeling van het BrainStudio Concept. Zij draagt zorg voor de bedrijfsvoering van de diverse bv’s.

Vanaf 2005 is ze ook verantwoordelijk voor de uitgeverij BrainWare waar onder andere de eigen boeken ‘Gebruik je Hersens’, ‘Leer als een Speer’, ‘LifeBook’, ‘KOOK!’, ‘The Business Brain Book’ en ‘Learning in the Fast Lane’ worden uitgegeven. BrainWare is ‘Webshop for your Brain’ waar producten te koop zijn die het gebruik van breintechnieken ondersteunen. Het boek ‘KOOK!’ is het eerste kookboek ter wereld in mind map vorm gemaakt door Barry Van Gool en Yvonne van den Brandhof.