Wat is een Brain Training

Je brein is het meest complexe orgaan in het universum, maar waar is de handleiding? Er zijn technieken waarmee je beter leert leren en die het ook leuker en sneller maken! Volg een Brain Training.

De toenemende dagelijkse werkzaamheden, het verwerken van steeds meer informatie en de snelheid waarmee de opgedane kennis veroudert, maken het noodzakelijk technieken te leren die je in staat stellen sneller te leren en informatie effectiever te verwerken. Naast een globaal inzicht in de werking van de hersenen wordt een breed scala van technieken behandeld.
De Business Brain Training is bedoeld voor managers en medewerkers die veel informatie te verwerken krijgen en vaak en snel nieuwe kennis moeten opdoen.

Na een Business Brain Training ben je in staat om:

 • jouw hersencapaciteit beter te benutten
 • sneller te leren
 • effectiever informatie te verwerken

Naast de werking van de hersenen en het aangeven van praktische tips om ze in een kantooromgeving beter te benutten zal onder meer worden ingegaan op de volgende onderwerpen: 

 • Mind mapping
  Mind mapping is een simpele en praktische techniek om meer  delen van de hersenen te activeren waardoor je sneller leert en  beter kan onthouden. Deze techniek is onder meer geschikt om complexe informatie te structureren, gedachten te ordenen, projecten, werkstukken en presentaties voor te bereiden en jouw creativiteit te vergroten.
 • Informatieverwerken en studietechnieken
  Bekend is dat we na één dag gemiddeld nog maar 20% van de eerder opgedane kennis kunnen reproduceren. Wat kun je doen om dit, op een ontspannen wijze, aanzienlijk te verbeteren?
  Hoe kun je jouw concentratie en motivatie verbeteren?
  Welke praktische zaken kunt jij op jouw werkplek veranderen om effectiever te werken en te studeren?
 • Geheugentechnieken
  Je geheugen is bepalend voor succes en vreugde. Bovendien heeft je geheugen een directe betrokkenheid bij het oplossen van problemen, bij creativiteit en bij elk proces dat verbeeldingskracht vereist. Het is mogelijk je geheugen te verbeteren door te weten hoe het werkt en geheugentechnieken toe te passen.
  Deze technieken zijn ook toepasbaar voor het onthouden van namen, getallen en andere zaken.
 • Snellezen
  De hoeveelheid informatie op onze aardbol verdubbelt iedere 18 maanden. Om bij te blijven is het noodzakelijk dat je leestechnieken leert waarmee je sneller kunt lezen met een beter begrip van de inhoud. De meeste cursisten verdubbelen hun leessnelheid al tijdens de training.

Kortom: hoe kan ik meer bereiken met minder energie en minder spanning?

 

Waarom Brain Training?

Kan onze manier van werken niet slimmer en efficiënter? Natuurlijk! Het gebruik van een aantal simpele technieken levert aanzienlijke tijdwinst op en een ontspannen manier van werken.

Tijdens de Brain Training leren deelnemers breinvriendelijke technieken om beter gebruik te maken van beide hersenhelften. Want hoe kun je effectiever omgaan met grote hoeveelheden informatie? Snellezen, mind mapping, een techniek om informatie grafisch te structureren, geheugentechnieken en creatief denken zijn enkele voorbeelden van methodes om dit te realiseren.

Door slimmer te werken kan men tijd winnen: een kostbaar goed in de huidige samenleving. Deelnemers leren bijvoorbeeld sneller te lezen met een beter begrip.

De meeste deelnemers verdubbelen al tijdens de training hun leessnelheid (meetbaar) en door het blijven toepassen van de technieken is het mogelijk om de leescapaciteit (snelheid en begrip) op te voeren met een factor drie à vier. De technieken van de wereldkampioen snellezen worden overgedragen.

Hoe kun je het rendement van je geheugen vergroten? Uit onderzoeken blijkt namelijk dat de hoeveelheid informatie die na 24 uur gereproduceerd kan worden nog slechts 20 procent is. Door het gebruik van geheugentechnieken kan dit aanzienlijk worden verbeterd. Hoe onthoud je bijvoorbeeld namen van businesspartners die je voor het eerst ontmoet? Hoe ga je om met de groeiende stroom e-mails? Hoe kan je je beter concentreren? Welke invloed heeft de omgeving op het gebruik van het brein?

Het BrainStudio Brain Performance System omvat een combinatie van verschillende technieken die elkaar versterken. Het doel van de trainingen is om via betere werkmethodes er voor te zorgen dat men meer rust in het hoofd creëert en anderzijds productiever is.

Brain training

Pin It on Pinterest

Share This